10 Kasım 2021 Çarşamba

Öğrenci İçin İş Fikirleri 2022

 Öğrenciler için İş  fikirlerini sizler için yayımlıyoruz, okurken kendinize İş bulmanız mümkün..



Her öğrenci okurken rahat rahat para harcayıp gezmek ister. Ailesinin üzerindeki yükü birazda olsa hafifletmek ister. Bunun için kimisi iş arar kimide yeni iş fikirleri arayışı içine girer. Bende üniversite yıllarımda birçok iş yaptım sizlere bunlardan bahsedeceğim umarım yardımcı olur.


Fakat bunlara başlamadan önce şuna karar vermeniz gerekmektedir. Bu derslerinizi aksatmadan ne kadar vakit ayıra bileceksiniz. Buna karar verdikten sonra nasıl bir iş yapmak istiyorsunuz hangi konuya daha yatkınsınız. Örneğin internetle aranız iyidir internet üzerinden iş yaparsınız. Bunu da kararlaştırdıktan sonra gelelim yapabileceğiniz iş seçeneklerine.


İnternet Üzerinden Yapabileceğiniz İşler


Makale Yazmak


Eğer edebiyatınız iyi ise araştırma yapmaktan sıkılmıyor makale yazmaktan sıkılmıyorsanız bu iş tam size göre. İnternet üzeriden forum sitelerinde bu işi yapan ve talebi çok fazla olan bir sektör. Her alanda bir tane almıyor zaten toplu halde veya size günde şu kadar yaz diyorlar. Şuan için fiyatlar 150 kelimelik bir makale için 3-4  lira arasında değişiyor genelde makale isteyenler 250 kelime civarından yazdırıyor buda 6 lira gibi bir fiyat oluyor genelde tabi bu fiyatlar yazdığınız konuya göre değişiyor.


250 kelimelik bir makaleyi de 30 dk gibi bir sürede yazarsınız, tabi bu sizin konuyla ilgili bilginize göre artıp azalabilir. Günlük 1.5 -2 saatinizi ayırsanız 4 makale yazarsınız. Buda sizin için aylık ortalama 600 lira ek gelir demek. Bir öğrenci için gayet iyi fiyatlar.


Sosyal Medya Danışmanlığı


Elinde bir aklı telefonu olan hemen hemen herkes sosyal medya kullanıyordur herhalde. Takip ettiğiniz sayfalardaki reklamlara illaki denk gelmişsinizdir. Sizde bu yöntemlerle kendinize ek gelir sağlayabilirsiniz. Tek yapmanız gereken organik ve takipçi sayısı olan bir sosyal medya hesabınızın olması. Elinizde takipçisi fazla bir hesabınız yok ise işiniz biraz çetrefilli hal alıyor, yani organik takipçi kasmak biraz bunun için biraz uğraşmanız gerekiyor bunu yaptıktan sonra zaten gerisi kolay.


E-Ticaret


Zamanında benimde çok yaptığım ve gerçekten çok ciddi meblağlar kazandığım bir iştir. Düzeninizi tutturursanız gerçekten getirisi yüksek olan bir iş tek zorluğu kargoları yollarken uğraşıyorsunuz o kadar.


Bunun için öncelikle satacağınız ürünü belirlemeniz gerekmektedir. Ardından nereye satacağınıza karar vermelisiniz yurt içimi yoksa yurt dışımı, gerçi paypal ülkemizdeki sistemini kapatınca yurt dışına ürün satmak baya zorlaştı ama neyse.


Ürünü ve nereye satacağınızı belirledikten sonra ürünün size olan maliyetini, kargo maliyetini ve satış sonrası siteye ödeyeceğiniz komisyonu hesaplayıp ona göre bir fiyat belirlemeniz.


Part Time İşler


Bir öğrenci için en kolay bulunan iş türü bence part time bir iş. Bir çok mağazada veya kafede part time olarak çalışabilirsiniz. Mağazalara başvuruları internet ortamından veya mağazaya giderek de yapabilirsiniz ama yüz yüze olan iş başvuruları her zaman için daha iyidir. İş başvurusuna giderken yanınızda CV götürmeyi unutmayın.


Özel Ders Vermek


Öğrenciler için en klasik ek gelir sağlamanın yollarından birisidir. Ayrıca geliri de gayet yüksek olan işlerden birisi sadece çocuklara karşı birazcık anlayışlı olmanız gerekiyor malum tek bir konuyu bile 5 kere anlatmanız gerekebilir. Biraz matematik birazda ingilizce ile sizde özel ders verebilirsiniz. Tek sorun özel ders verecek bir kaç öğrenci bulmak. Bunun içinde el ilanı verebilirsiniz veya internet üzerinden de aramalar yapabilirsiniz.


Gizli Müşteri Olmak


Yeni yeni popüler olan işlerden birisi, öğrenci için gayet iyi bir iş seçeneği. Bir çok giyim mağazası elektronik mağazası gizli müşteri çalıştırmaktadır. Sizde internetten başvurabilirsiniz bu işlere.


Peki nedir bu gizli müşteri. Ulusal ölçekte veya uluslar arası ölçekte büyümüş olan her mağaza kendi elemanlarını denetlemek ister,  personelin müşteri ilişkileri, mağaza ortamında kötü görünen bir durum var mı, personel müşteriye ürün satma çabasına giriyor mu bunları öğrenmek ister. Bunun için gizli müşteriler alır işe, gizli müşteriler mağazanın haberi olmadan merkez tarafından yönlendirilir merkezden gelen talimatla söyledikleri mağaza herhangi bir müşteriymiş gibi girer ve mağazayı kontrol eder bir personelle iletişime geçer ürün sorar ve bir ürün alır bu sırada her şeyi not eder ve merkeze bildirir. Gizli müşterinin görevi kabaca böyle diyebiliriz.

Yorum Gönder