10 Kasım 2021 Çarşamba

Elektrikçi Nasıl Açılır? Elektrikçi Açmak Kârlı Mı?

Şehirlerde konut sayısının artmasıyla beraber teknik dükkanların da işleri artmaktadır. Ev işlerinde kullanılan aletlerin hemen hemen tamamı elektrik ile çalışmaktadır. Dolayısıyla ufak bir sorunda bile elektrikçilere ihtiyaç duyulmaktadır. Bu makale de sizlerle elektrikçi dükkanı açmanın avantajları ve dezavantajlarından bahsedeceğiz.

Elektrikçi Nasıl Açılır? Elektrikçi Açmak Kârlı Mı? 2022


Teknik işlerden en önemli olanlarından bir tanesi şüphesiz ki elektriktir. Hem elektrik tesisatlarında hem de bozulan elektrikli eşyalarda ilk başvurulacak kişi elektrikçiler olacaktır. Bir elektrikçi dükkanı aynı zamanda elektrik malzemeleri satarak da gelir elde etmektedir.


Kimler Elektrikçi Açabilir?


Elektrik dükkanı açmaya karar verdiyseniz öncelikle yeterli bilgiye sahip olmanız gerekmektedir. Eğer konu hakkında hiç bir fikriniz yoksa dükkanınızda iyi bir usta çalıştırmayı deneyebilirsiniz. Ancak bu durumda da maliyetiniz artacaktır. Dolayısıyla elektrikçi açmadan önce teknik anlamda iyi olmanız gerekmektedir.

Eğer teknik konularda yeterli seviyede değilseniz İşkur gibi kurumların desteklediği ücretsiz kurslara katılarak eğitim alabilirsiniz. Eğer uygun bir kurs bulamadıysanız bir elektrikçinin yanında bir süreliğine çalışarak işi öğrenebilirsiniz. En azından tost makinesi, fırın gibi basit ev aletlerini tamir edebiliyor olmanız gerekmektedir.


Elektrikçi Açmak İçin Gerekenler Nelerdir?



Bir elektrikçi açmak istiyorsanız ilk olarak minimum 20 m2 büyüklüğünde bir dükkana ihtiyacınız olacaktır. Ardından dükkanda satış yapacağınız için raf düzeni oluşturmanız gerekiyor. Bir marangoz ile anlaşarak bu işlemi tamamlayabilirsiniz ancak bu tahmin ettiğinizden daha pahalı bir işlem olabilir. Raf işlemler tamamlandıktan sonra satışını yapacağınız malzemeleri temin etmelisiniz. Aynı zamanda tamir yapacağınız için alet – edevat çantası oluşturmalısınız. Bunları hallettikten sonra kabaca dükkanınız iş yapmak için hazır sayılabilir.


Elektrik Malzemeleri Nereden Temin Edilir?


Eğer büyük şehirlerde yaşıyorsanız elektrik malzemeleri satan toptancılara kolaylıkla erişebilirsiniz. Ancak küçük bir şehirde yaşıyorsanız şehir dışına çıkmanız gerekebilir. Toptan mal almak için internetten sipariş vermeyi düşünebilirsiniz ancak dükkanınızda satacağınız malzemeleri görerek almanızı tavsiye ediyoruz.

Dükkanınız ilk açtığınız zaman satmak için temin ettiğiniz malzemeleri farklı çeşitlerde almanız yararınıza olabilir. Çünkü bu durumda hangi malzemenin daha hızlı satıldığını görebilirsiniz böylece çok satan ürünlere yönelebilirsiniz.


Elektrikçi Açmak Karlı Mı?


Elektrik malzemeleri satarak büyük bir kar elde etmek pek mümkün değildir. Elektrik malzemelerin satışı ortalama olarak %40 kar oranına sahiptir. Ayrıca insanların sürekli olarak elektrik malzemesi almayacağını göz önünde bulundurursak kâr marjının yüksek olduğunu söylemek pek doğru olmayacaktır.

Elektrik malzemeleri satarak kâr elde edemeyebilirsiniz ancak tamir işlerinden istediğiniz rakamlara ulaşabilirsiniz. Çünkü tamir işlerinde genellikle pek masraf etmeyeceksiniz ve sadece işçilik karşılığıyla çalışacaksınız. Minimum bir işten 30 liralık kâr elde edeceksiniz. Dolayısıyla elektrikçilerin gelir kapısı genellikle tamir işleri olarak görülmektedir.

Eğer elektrik dükkanı açarak sadece malzeme satışı yapacaksanız elde ettiğiniz aylık kazanç 2-3 bin lirasında değişkenlik gösterebilir. Ancak, tamir işlerine de giderseniz ortalama olarak 7-8 bin lira civarında gelir elde edebilirsiniz. Tabi ki kaç kişi çalışacağına, kiranıza, aylık yaptığınız işe ve çevrenize göre bu rakamlar farklılık gösterebilir.

İşletmenizin kazancını arttırması için üstünde iletişim bilgilerinizin yer aldığı kartvizit ve broşür bastırarak çevrenize dağıtabilirsiniz. Böyle ihtiyacı olan kişiler bu broşürler sayesinde size ulaşabilir.


Elektrikçi Açmak İçin Gereken Belgeler;


  • Nüfus cüzdanı sureti ve ikametgah senedi
  • Ustalık belgesi ve 2 adet fotoğraf
  • Tapu fotokopisi.
  • Yapı kullanma izni kağıdı.
  • Kiralıksa kira mukavelesi aslı veya noter tasdikli sureti.
  • Vergi levhası fotokopisi.
  • İlgili Esnaf odası veya Ticaret odası kaydı fotokopisi.
  • Sigorta veya bağ kur belgesi ,yada emeklilik cüzdanı fotokopisi.
  • İş yerinde su abonesi kartlı sayaç takılacak
  • Aynı adrese daha önce verilmiş açma ruhsatı varsa belediyeye geri iade edilecek.
  • İtfaiyeden yangın önlemi alınmıştır raporu gelecek.
  • Emniyete kimlik bildiriminde bulunduğuna dair kimlik bildirimi belgesi fotokopisi.
  • İmza sirküleri,Ticaret Sicil gazetesi fotokopisi (Şirket olması halinde)
  • C.Savcılığından yeni tarihli sabıka kaydı

Bu belgeler bulunduğunuz konuma göre farklılık gösterebilir.

Yorum Gönder