10 Kasım 2021 Çarşamba

Sermaye Olmadan Yapılabilecek İşler

Bugün sizlere Sermaye Olmadan Yapılabilecek İşler Nedir ? 2022 yılında Hangi işleri yapabilirsiniz bu konuda biraz bilgi vermek istiyoruz..



Birikiminiz olmadan kendi el emeğiniz ile kazanabileceğiniz pek çok iş vardır. Şirket, ofis, dükkân gibi büyük yatırımlar yapmadan da kurulan küçük iş fikirleri sizin kurtuluş yolunuz olabilir. 

Paranızı Riske Atmadan Yapılabilecek İşler;


  • Yiyecek Karavanı Veya Büfesi

Aşçılığınıza güveniyorsanız tam size göre bir iş. En işlek caddelerin bir köşesinde, eşsiz manzarası olan boğazın karşısında, tatil beldelerinin yakınlarında ya da deniz kenarında kurulmuş şirin, küçük yiyecek karavanları insanların sevdiği yerlerden biridir. İçinde sandviç, gözleme, ekmek arası, dürüm, çiğköfte gibi yemekler, bunun yanında el yapımı soğuk limonata, şalgam suyu, meyve suyu gibi pek çok içecek de satabilirsiniz. Ufak kira bedeli veya bu tarz bir araca sahipseniz bu işi bence yapabilirsiniz.

  • Affilate Marketing ; 

Günümüzde pek çok insanın para kazandığı yollardan bir tanesidir. Büyük şirketler veya ürünlerinin reklamlarını yapmak isteyen kullanıcılar belirli oranda bazı yerlere para öderler. Siz de burada o kişilerin ürünlerini pazarlayarak her sattığınız ürün başına belirli komisyonlar alırsınız. Ticari zekâ ve geniş bir kitleye sahipseniz bu işi yapmak size daha kolay gelecektir. 


Matematik, Türkçe, tarih, gitar, saz, piyano, resim, çeşitli spor dalları olmak üzere bildiğiniz şeyleri öğrencilerinize öğretebilir, bu sayede para kazanabilirsiniz. Ya da dolaylı bir şekilde ders videolarınızı, yazılarınızı, içeriklerinizi internete yükleyerek her izlenen video ve beğeni sayısına göre para kazanabilirsiniz.


  • Kendi Projelerinizi Satmak ;

Bu alanda aldığınız bir eğitim veya el yatkınlığız varsa paraya dönüştürebilirsiniz. Müşterilerinizin istediği şekilde tasarımlarçizimlerprojeler veya alan tasarımları gibi pek çok iş yaparak karşılığında ücretinizi alabilirsiniz. Günümüzde kişiye özel tasarımlar en çok tercihi edilen işlerden bir tanesidir. Birine hediye vermek, bir odanın tasarımını kâğıt üzerinde çizmek, bir bina projesi hazırlamak gibi pek çok alanda kullanılıyor. Birçok program gibi Adobe Photoshop üzerinden de yapabileceğiniz çizimleri satabilirsiniz.


  • Sosyal Medya Yöneticiliği ; 

Hiçbir sermayeye gerek duyulmadan yapılan bir iştir. Günümüzde milyonlarca kişinin kullandığı Youtube, Facebook, İnstagram, Google popüler sosyal medya uygulamalarına örnek verilebilir. Bu yerlerde kendinize ait içerikler üretebilir, ya da çeşitli bilgiler verebilirsiniz. İnsanların sevdiği tarzda içerikler onları size çekecektir. Reklamlar, ürün pazarlama, iş ortaklığı gibi pek çok alanda para kazanabileceğiniz bu yöntem denenmeye değer.


Para Kazanmadan Önce ;


Belirli bir işe girişmeden önce pek çok alanda araştırma yapmalısınız. Kendinize en ait olanı seçtikten sonra o işin kâr ve zarar durumuna bakmalısınız. Sermayesiz bir işe gireceğiniz için zarar alma olasılığınız daha azdır. Bir işi ne kadar çok tutku ve eğlenceli bir şekilde yaparsanız diğer insanlar tarafından fark edilmeniz de daha çabuk olacaktır. Önünüze çıkan engeller karşısında pes etmeden yürüdüğünüz takdirde başarı kapıları sizin için açılmış olacaktır.

  • Ders Vermek

Yorum Gönder