10 Kasım 2021 Çarşamba

Halı Yıkama Dükkanı Açmak Hakkında Merak Edilenler

 Halı Yıkama İş yeri AÇmak isteyenler için detaylı bilgiler..



Bir halı yıkama dükkanı açmak, özellikle ülkemiz gibi bir yer için çok karlı bir iş fikridir. 

Reklamı iyi yapılmış bir halı yıkama dükkanı ile doğru yerde hızlı büyümek aslında hiç de zor değil. Başarılı bir halı temizleme dükkanı açmak için gerekli tüm adımlara ve yapmanız gerekenlere bu yazımızda yer vereceğiz.

Halı yıkama firmaları genellikle evlerde, işyerlerinde ve ofislerde bulunan halıların düzenli olarak yıkanmasını sağlarlar. Son yıllarda halı yıkama dükkanları da halıların olduğu yerden alınıp temizlendikten sonra tekrar bırakılmasını sağlayan hizmeti veriyor. İyi bir halı yıkama dükkanı açmak için binaların yoğun olduğu bir yerde servis yapılması tavsiye edilir. İş fırsatlarını artırmak için dairelerin yoğun olarak bulunduğu bir alan seçmeniz gerekiyor.


ÇALIŞMA ÖZETİ


Bir halı yıkama firmasında iki ana fikri değerlendirebilirsiniz. İlk olarak, işinizin türüne karar vermelisiniz. Halı yıkamacı veya halı yıkama fabrikası arasından hangisini açmak istiyorsunuz?

Her köşede çokça görülen halı yıkama firmaları bir mağaza büyüklüğünde ve genellikle 2 kişilik küçük bir sermaye ile kurulabilen firmalardır.

Öte yandan halı yıkama fabrikaları, pek çok şehirde bulunmayan büyük ölçekli firmalardır. Ortalama 600 metrekare kapalı alana sahipler ve bir seferde yaklaşık 8 kişi çalıştırıyorlar.


Sermayeye ve iş fırsatlarına dayalı olarak hangi tür işletmeye odaklanılacağını değerlendirin.

 

Halı Yıkama Dükkanı Kurmak İçin Gereken Belgeler


Bir halı yıkama dükkanının açılması genellikle belediyeler için farklı gereksinimlere neden olabilir. Halı yıkama dükkanını açabilmek için gereken evraklar şunlardır:

  • Başvuru formunu eksiksiz doldurmak
  • Belediyeden alınacak işyeri açma dilekçesi
  • Nüfus cüzdanınıza ait bir fotokopi
  • Vergi levhanıza ait bir fotokopi
  • Şirket için imza sirküleri
  • Kiracı için; kooperatiften uygunluk belgesi ve kira kontratı
  • Mal sahibi için; tapunuza ait bir fotokopi
  • Kendinize ait 2 adet fotoğraf

Halı yıkama firmaları çevre kirliliğine neden olabileceğinden, izin almadan açılırsa; ağır cezalara neden olabilir.


GEREKLİ MAKİNELER


Halı yıkama firmaları çok farklı sermaye ve boyutlarda kurulabilir. Elbette sizlere gereken araçlar ve makineler sermayenize göre şekillenecektir.

Halı yıkama işi açmak istiyorsanız ancak sermayeniz küçükse süpürge makinesine benzer nitelikte bir makine alarak işe koyulabilirsiniz. Tamamen elle kontrol edilmesi gereken bu makine maksimum uzunlukta halı yıkama süresi sağlayabilir. Bir makinenin ortalama fiyatı yaklaşık 20 bin liradır.

Otomatik bir halı yıkama makinesi istiyorsanız ve hatta birden fazla halı aynı anda tam otomatik olarak yıkanıyorsa, bir bantlı halı yıkayıcısına ihtiyacınız var. Ürünün ortalama fiyatı 90 bin liradır.


İŞ KURMAK VE İŞİ GELİŞTİRMEK


Halı yıkama noktaları genellikle gürültü ve su sorunları nedeniyle şehir merkezinde bulunamamaktadır. Halı yıkama tesisleri genellikle belediyeye özellikle gürültü için bildirilir ve çeşitli yaptırımlara tabi olabilir. Bu nedenle dairelere olabildiğince yakın olmamak faydalı olacaktır. Müşterilerinize halıyı teslim şeklinde ileteceğiniz için bulunduğu konumun çok da bilinmesine gerek yok.

Yüksek kira fiyatı olmayan ve kurutma işlemi için yeterli bir alana sahip bir yer için ortalama 100 metrekare çalışma alanı yeterlidir.

İşi yapmak için bir makineye ve yıkama malzemeleri ve kurutma rafından başka bir şeye ihtiyaç yoktur. Dışarıda kurutmayacaksanız, ayrıca bir kurutucuya ihtiyacınız olacaktır. Halıları mümkün olan en iyi şekilde temizleyin ve sorunsuz bir şekilde teslim edin.

İşi geliştirmek için en az üç personel ile hizmet verilmesi tavsiye edilir.

Halı temizliği her yönden zordur. Müşteri kazanılması zor olsa da buna karşıt olarak müşterileri kaybetmek de çok kolaydır. Yıkamanız için size 10 halı gönderen bir müşterinin halılarından birinde küçük bir leke kalmışsa, o müşteriyi kaybedersiniz. Bu nedenle işinizi dikkatli yapmamalısınız. Aksi takdirde son dönemlerde ciddi bir rekabetin yaşandığı bu sektörde büyüme şansınız çok zayıf.


PAZARLAMA


Halı yıkama firmaları için para kazanmanın en etkin yolu pazarlama işlemidir. Doğru pazarlama çabaları ile hızlı bir şekilde önemli bir gelir artışı elde edebilirsiniz. Yerel bir işletme olarak, tüm yerel medya ve iletişim kanallarından en iyi şekilde yararlanmanız gerekir.

Pazarlama için özellikle yerel gazeteler, radyo ve televizyon kullanılmalıdır. Ayrıca şehir billboardları bütçeniz dahilinde değerlendirilmelidir. Bunlara ek olarak el ilanları oluşturabilir ve bina girişlerine bırakabilirsiniz. Son olarak sosyal medya araştırması yaparak küçük bütçelerle reklam verebilirsiniz.


Halı Yıkama İşinden Ne Kadar Kazanabilirsiniz?


Halı yıkama dükkanı açmak gerçekten karlıdır. Doğru bir pazarlama yöntemiyle güzel miktarlar kazanabilirsiniz. Halı ortalama 30 TL‘ye yıkanırsa toplam maliyetiniz 2 TL civarında bile olmayacaktır. Bu nedenle yüksek kar marjı ile önemli bir iş hacmi elde etme fırsatına sahipsiniz.

 

  • Halı yıkama işinde para var mı?
  • Halı yıkama açmak için neler gerekir?
  • Halı yıkama işi için ne kadar para gerekli?
  • Oto yıkama açmak kaç paraya mal olur?

Kafanıza takılan soruları lütfen yorum olarak belirtin cevaplayalım..

Yorum Gönder