10 Kasım 2021 Çarşamba

Yurt Dışında Şirket Açılabilecek 4 Ülke

Yurt dışında şirket açmak her girişimcinin hayalidir. Çünkü, küreselleşen dünyada ticaret sadece yerellikle kalmayıp uluslararası bir hal aldı. Bu nedenle de pazar, beklenmedik bir şekilde büyüdü. Pazarın büyümesi ile birlikte de girişimciler yurt dışında şirket açmak kolay mı? Sorusunu düşünmeye başladı. Bu yayınımızda bu sorunun cevabını ayrıntıları ile vereceğiz. 



 

Yurt Dışında Hangi Ülkelerde Şirket Açılabilir?


Yurt dışında şirket açılabilecek ülkeler sıralamamızda kolaylık sıralamasını esas aldık. Şunu diyebiliriz ki kolay şirket kurulan ülkeler baz alınarak bu liste hazırlandı. Dilerseniz, ayrıntılara geçelim.


1)Amerika’da Şirket Kurmak


‘’Hayaller ülkesi’’ olarak bilinen Amerika, yurt dışında şirket kurmak isteyenlerin aklından geçirdikleri ilk ülke olabilir. Çünkü, güçlü ekonomik yapısı ile insanlara güven veriyor. Tabi, bu durumlardan dolayı da yatırımcıları kendine çekiyor. Eğer, Amerika’da şirket kurmak isterseniz bütün işlemleriniz en fazla bir hafta içerisinde tamamlanıyor. Eğer, teşvik ihtiyacınız varsa da ABD’de dernek ve üniversitelerin sağladığı teşviklerden yararlanabiliyorsunuz.

2)İsviçre’de Şirket Kurmak


Orta Avrupa’da bulunan konumu ve refahı ile yurt dışında şirket açmak isteyenlerin bir diğer uğrak noktası olan İsviçre, kalifiyeli iş gücü ile yatırımcıları kendine çekiyor. Hukukta gösterdiği istikrar ve eğitim oranındaki yükseklik sebebi ile güven veren bir ülke konumunda olan İsviçre’de adaletli bir vergi sistemi de bulunuyor.

Bu ülkede dernekler ve tüzel kişiler için daha az vergi talep ediliyor. Vergi oranları ise 8.5 orannda. Eğer, İsviçre’de şirket kurmak isterseniz en fazla 6 iş günü içerisinde kurabiliyorsunuz


3)Panama’da Şirket Kurmak


Orta Amerika’da yer alan Panama, girişimcilere sunduğu vergi teşvikleri ile dikkatleri üzerine çekiyor. Bu teşviklerinden dolayı da 2018 yılında ‘’Girişimciler için ideal ülkeler’’ sıralamasında 39.sırayı almış. Eğer, Panama’da şirket kurmak istiyorsanız maksimum 6 gün içerisinde kurabilirsiniz.


4)Birleşik Krallık’ta Şirket Kurmak


Şirket kurma ücretleri 20 pound olan ve yatırımcılara büyük imkanlar sunan Birleşik Krallık’ta şirketinizi maksimum 6 gün içerisinde kurabilirsiniz. Tabi, bu işlem 1 saat içerisinde de halledilebilir. Ülkede yeni girişimcilere çeşitli imtiyazlar ve teşviklerde sunulmuş. 

Yorum Gönder